“ORONA, wereldleider in de liftenindustrie, biedt onderhoud en modernisering van liften ongeacht het merk of model, voor alle marktsegmenten”, dat zegt Koen De Baerdemaeker (rechts) Service Director Flanders bij Coopman Orona NV met hoofdzetel voor België in Waregem. Download de folder hier.

Hij voegt eraan toe: ”Onze multi-merken-serviceverlening wordt uitgevoerd door een toegewijd en gekwalificeerd team van hoogopgeleide professionals, dat tot doel heeft om een betrouwbare service te bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar.” Met een uitgebreid net van servicekantoren in Europa kan ORONA haar diensten lokaal aanpassen aan de klant, geruggensteund door een permanente algemene dienstverlening. Zij garanderen een snelle en efficiënte respons, ongeacht waar de klant zich bevindt, met een zo kort mogelijke wachttijd. Inclusief bijstand bij schade en noodgevallen, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Grondige diagnose bij nieuw contract.

Bij nieuwe contracten en na het uitvoeren van de eerste inspectie van de installaties, voeren ze een grondige diagnose uit van de huidige en potentiële behoeften om de voorraad van onderdelen andere merken proactief te beheren. Bestaande voorraden worden geanalyseerd en het vastgestelde protocol treedt in werking om deze zo nodig aan te vullen.

Ga door naar de website: klik hier.

Meer info over COOPMAN.ORONA: klik hier