Resultaten van 1 jaar isolatiechape Ultriso zijn verbluffend: isolatiewaarde, druksterkte én akoestiek: drie factoren die van onze ULTRISO-isolatiechape een perfect uitgebalanceerde keuze maken voor elk project. Want energetische eisen zijn opgenomen in wetten en klimaatakkoorden. Terwijl we steeds dichter naast en boven mekaar wonen in appartementen waar je van de stilte wil genieten. En die comforteisen mogen ons geen mega bouwvolume kosten. Na een jaar zeggen experts dat ULTRISO die ambities haalt.

Wat vindt u het belangrijkste bij een goede vloeropbouw? Dat hij goed isoleert? Een hoge druksterkte? Of toch maar dat het geheel akoestisch goed scoort? In bouwprojecten draait het meer en meer om de balans. Onze isolatiechape Ultriso is dan ook een alleskunner. Niet de beste van de klas op één enkel gebied, maar een uitgebalanceerde isolatiechape voor bouwprofessionals die de beste totaaloplossing willen.

In vergelijking met een andere isolatiechape…

Andere isolatiemortels hebben ofwel een lage lambda, maar boeten in op druksterkte. Ofwel blinken ze uit op gebied van kpA, maar laat hun thermische isolatie te wensen over. Met een druksterkte van 160 kpA of 16.000 kg/m² is onze isolatiechape Ultriso één van de sterkste mortels op de markt. Met een lambda-waarde van 0,043 W/mK behoren we tot de toppers op de markt. Het is dat totaalplaatje waarmee we andere mortels kloppen.

In vergelijking met vloerisolatie…

Ja, maar gespoten PUR en harde isolatieplaten doen het ook prima qua druksterkte en isolatie, denkt u nu. Op het ecologische aspect gaan we even niet in – daar zijn al genoeg meningen over. We blijven even bij de bouwkundige prestaties. Meer bepaald de akoestische isolatie. En op dat gebied biedt gespoten PUR of de meeste van alle andere platen in gelijk welk materiaal geen enkele toegevoegde waarde. Dat terwijl akoestische prestaties een steeds belangrijkere rol spelen. Gronden en wooneenheden worden kleiner, we wonen dichter bij elkaar – u kent het verhaal wel.

Met onze isolatiechape Ultriso komen we aan die vraag tegenmoet. Tien centimeter Ultriso staat gelijk aan een vermindering van 20 dB. In combinatie met een akoestisch matje van vijf millimeter, haalt uw volgend project zelfs de hoogste eisen qua normaal akoestisch comfort.

Een uitgebalanceerde isolatiechape

Sla de waardes er maar eens op na in de EPB-databank. Nog vragen over onze isolatiechape? Of wilt u meer weten over de voordelen voor uw specifieke project? Wij staan voor u klaar!

Bel +32 (0) 11 350 780  of mail info@ultriso.com