In dit project ontwikkeld door Domus Novus Invest uit Ingelmunster en ontworpen door Buro2 Archi+i plaatste Coopman Orona 3 liften van het type Orona 3G, zonder aparte machinekamer en met dubbele toegang.

Residentie Waterfront in Roeselare is een appartementsgebouw met 25 wooneenheden. Projectontwikkelaar Domus Invest en architectenbureau Archi+i hebben hier gekozen voor het type Orona 3 G.

Charlotte Lecluyse van Coopman Orona zegt: “Onze Gearless zonder machinekamer en met tegenoverliggend deuren maakt de toegang tot het gebouw voor alle personen mogelijk. Het zijn stille liften die comfort en gemak bieden, uitgerust met de nieuwste technologie, LED-verlichting en uitschakelsystemen voor verlichtingen wanneer deze niet in gebruik zijn, hetgeen het energieverbruik vermindert en het milieu respecteert. Ook is de lift uitgerust met een gsm-module.”

Enkele voordelen voor het opteren voor een GSM-module zijn: geen aansluitingskosten telecomnetwerk, lagere abonnementsprijs, geen bekabeling te voorzien tussen aansluiting telecomnetwerk en machinekamer lift, 1 aanspreekpunt en geen discussie meer mogelijk over oorzaak niet werkende communicatie tussen telecomnetwerk (slechte lijn); elektrisch installateur (probleem bekabeling) en onderhoudsfirma (telefoniesysteem defect), jaarlijkse facturatie tegenover maandelijks bij netwerkoperator.

De bouwpromotor was bijzonder verheugd met de oplossing met dubbele toegang. “Dit liet ons toe om in de ondergrondse parking aan één kant in de lift te gaan en op de verdiepingen aan de andere kant uit te stappen. Dat was bouwtechnisch een heel belangrijke troef van deze lift”.

Voor meer info over dit type lift: http://www.coopman.orona.be/nl-be/producten/liften/residentiele-gebouwen