De nood aan renovatiewerken in een appartementsgebouw is steeds vaker een realiteit waarmee rekening gehouden moet worden. Het is belangrijk dat u als bouwheer niet afhankelijk bent van een ABR-polis die afgesloten is door een andere partij zoals de aannemer. Dat zegt Annemie Bamps van B-COVER.

U heeft dan namelijk geen zicht op de verzekerde partijen, de vrijstellingen die van toepassing zijn, de omvang van de dekkingen… 

Waarom is deze verzekering een must bij het organiseren van werken in een VME?

  • Schade ten gevolge van werken is uitgesloten in de brandverzekering!
  • Enerzijds biedt deze verzekering een bescherming voor uw investering door de vergoeding van alle materiële schade aan de werken zelf en materiële schade aan het volledige gebouw ten gevolge van deze werken (ongeacht of het over privatieve of gemeenschappelijke delen gaat). 

Door een storm waait een deel van het dak dat gerenoveerd wordt weg. 

Bij het renoveren van de inkomhal worden er krassen gemaakt op de nieuwe glazen inkomdeur. Het is niet duidelijk welk van de partijen op de werf dit veroorzaakt heeft.

  • Anderzijds worden de aansprakelijkheden naar aanleiding van de werken verzekerd 

De VME wordt naar aanleiding van een gevelrenovatie aangesproken voor schade aan de gevel van het buurgebouw op basis van art. 544 BW

De polis B-Cover Construct voorziet standaard de meest uitgebreide dekkingen zodat u niet geconfronteerd wordt met technisch moeilijke keuzes.

Voor meer info kan u terecht bij een partnermakelaar van B-Cover in uw regio of op http://b-cover.be/b-cover-construct/

Zie ook de partnerpagina van B-Cover op deze site: klik hier