EPC Gemeenschappelijke delen

Het EPC GD geeft aan hoe energiezuinig de gemeenschappelijke delen en de collectieve installaties zijn. Het gaat niet alleen om de traphal, maar ook alle vloeren, muren en daken die door de eigenaars samen beheerd worden vallen over de gemeenschappelijke delen.

Elk appartementsgebouw van 10 jaar of ouder is verplicht om een EPC GD te hebben. Jammer genoeg moeten we vaststellen dat in de meeste gevallen dit EPC gemeenschappelijke delen als een formaliteit wordt aanzien. Dat betekent dat de eigenaars en de syndicus meestal op zoek gaan naar de goedkoopste experts om het document af te leveren.

Wij hebben vandaag 3 voorstellen voor eigenaars en syndici van appartementsgebouwen:

  1. Voor gebouwen die volgend jaar 10 jaar oud zijn stellen wij voor om het EPC GD voor hen te maken want vanaf 10 jaar is het EPC GD verplicht.
  2. Voor gebouwen die al een EPC GD hebben stellen wij voor om het document te reviseren. We stellen namelijk vast dat veel gebouwen een slechter EPC hebben dan ze eigenlijk verdienen. Dat heeft alles te maken met het ontbreken van informatie en met het feit dat er geen stalen genomen worden van bestaande isolatie.
  3. Wij stellen aan alle eigenaars en syndici o.a. voor om op basis van dit EPC GD een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voor structureel onderhoud van het gebouw op te maken.

Heb je interesse voor deze diensten?

  • Mail ons met je contactgegevens op secretariaat@appartement.tv en wij contacteren je meteen
  • Of vul hieronder je contactgegevens in met een korte beschrijving van je interesse, zodat wij meteen concreet kunnen antwoorden op je vraag.

4 + 4 =