SYNDICI & COWBOYS gaat over het onderscheid tussen goede professionele kantoren die werken zoals het moet en anderen die het niet zo nauw nemen. Dat 45% van de VME’s vandaag GEEN geregistreerde syndicus in de KBO databank heeft, is verwonderlijk want die registratie is verplicht.¬†Kamerlid Leen Dierick (CD&V) heeft op 16 augustus een wetsvoorstel ingediend om die NIET-registratie te bestraffen met een boete voor de VME. Is dit ook een goede toets voor de kwaliteit van de syndicus?

Kunnen de goede kantoren hier een voordeel mee doen? Dat was het onderwerp van ons PANELGESPREK op dinsdag 12 oktober 2021, dat via ZOOM LIVE te bekijken was.

Mr. ROLAND TIMMERMANS – topjurist in mede-eigendom en FRANCK NACKAERT van BTV CONTROL – dagelijks begaan met wettelijke bepalingen voor gebouwenbeheer – waren onze studiogasten . Zij bespraken het wetsvoorstel, beleid en regelgeving omtrent appartementsgebouwen in Vlaanderen en gaven commentaar bij het video interview dat APPARTEMENT.tv had met LEEN DIERICK (die helaas op 12/10 in het parlement moest zijn en niet live bij ons was).

BEKIJK HET VOLLEDIGE GESPREK MET LEEN DIERICK