Op dinsdag 10 mei organiseerde APPARTEMENT.tv een panelgesprek & werklunch voor syndici en mede-eigenaars in de regio MECHELEN en in de rest van VLAANDEREN over dit onderwerp:

SYNDICI & BUURTFEESTJES: MOET DE SYNDICUS OOK EVENTMANAGER WORDEN?

Steden willen de samenleving in buurten aangenamer maken – ook in appartementen – en ze hebben daar geld voor over. En de syndicus wil ook liever dat de sfeer goed zit in een VME. Want verzuring, burenruzie en irritatie zijn nefast voor de kwaliteit van leven, maar ook voor de kwaliteit van onderhoud van het gebouw en uiteraard voor de kwaliteit van de relatie met het kantoor van de syndicus.

Maar de syndicus moet NIET eventmanager worden; samen met APPARTEMENT.tv  kan de syndicus wel de motivator worden van de goede samenleving.

We spraken met schepen Rina RABAU van Mechelen en met vastgoedexperte en verzekeraar Femke JACQUEMYN. Bijvoorbeeld over de impact van stormschade en verzekeringsdossiers in het algemeen op de gemoederen in de VME en bijvoorbeeld over initiatieven voor meer sociale cohesie opgezet door de stad. En we nodigden grote appartementsgebouwen en hun syndici uit om samen met ons het experiment te wagen om de sfeer te verbeteren.

En de schepen gaf ons meteen een primeur: door contacten met APPARTEMENT.tv werd zij geïnspireerd om de burendagen in Mechelen extra te promoten bij appartementsgebouwen. We zijn weer een stapje dichter bij de ideale wereld.

BEKIJK OOK DE FOTOREPORTAGE: klik hier