“Als syndici medewerkers willen vinden, zullen ze werkgever moeten worden.” Dat was de stelling van Werner Couck van APPARTEMENT.tv bij zijn seminar op het laatste “Salon van de Mede-eigendom”. Daarmee dropt hij een bommetje in het debat over het knelpuntberoep en het niet vinden van geschikte medewerkers.

De 5 sleutels tot succes
1. Structureer de werking van je kantoor
2. Bepaal de functies in jouw organisatie
3. Leid je medewerkers zelf op
4. Pas zoveel mogelijk feedback toe
5. Laat je professioneel begeleiden

HRM-label voor kleine ondernemingen
“20 jaar geleden heb ik met VOKA en SD Worx het HRM-label voor kleine ondernemingen gelanceerd”,  zegt Couck, “en die sleutels tot succes zijn nog altijd dezelfde. Syndici hebben inderdaad alle problemen van kleine ondernemingen: te weinig structuur, teveel emotie, nauwelijks “werkgever” … terwijl dat voor jongeren vandaag nóg belangrijker is dan 20 jaar geleden.”

Zoek naar attitude niet naar diploma
Uit onderzoek blijkt dat syndici vooral zoeken naar nieuwe medewerkers met een bachelorsdiploma.

Maar dat is geen goed idee want bachelors zijn veelgevraagd op de arbeidsmarkt en de syndicus kan meestal niet concurreren met loon en carrièremogelijkheden. Bovendien zijn bachelors gemiddeld vrij jong en vallen “licht” uit in relatie met veel (oudere) mede-eigenaars.

Maturiteit, gezond verstand, ervaringsdeskundigheid, wil en duurzaamheid, vind je eerder bij mensen die iets ouder zijn. Als die op zoek zijn naar een carrièrewending en bereid zijn om een “individuele beroepsopleiding” (IBO) aan te gaan, dan zijn ze morgen inzetbaar.

APPARTEMENT.tv begeleidt syndici in het volledige traject van organisatie tot en met personeel, werving en selectie of interim, relatie met VDAB en opleidingsplan voor IBO.

Syndici kunnen vertrouwelijk en vrijblijvend mailen naar secretariaat@appartement.tv

Download de presentatie van Werner Couck op het Salon van de Mede-eigendom 2023: 202311_APPARTEMENTTV_SALON_SYNDIC_HRM